tirsdag den 9. februar 2016

Fredag d. 5. februar - Legering og pandestegning

Citronfromage

  • Blevet lavet som det førstem for at den kunne nå at "sætte sig" ordentlig.
  • Køkkenteknisk egenskab: Legering
    • Vi legerede æggeblommer og æg sammen med sukkerblanding over et vandbad. Resultat billede 1.
    • Legere hjælper med at forbedre udseende og smag, men mest af alt gør den fromagen "tyk".
  • Resultatet af citronfromagen var rigtig fint, en syrlig citrussmag og en fin/luftig konsistens. Dog skulle glasset ikke fyldes så meget, da der normalt skal være plads til pynt. Se billede 2.


Svinekotelet Robert, sauce Robert og sæsongrønt

  • Kotelettens ben skulle skrabes fri for sener og fedt, det ses på billede 3.
  • Vi sigtede efter at koteletten skulle have en kernetemperatur på 75 grader, men det var ikke helt korrekt. Den skal cirka være på 65. Men heldigsvis endte vi ud med en god stegt kotelet, dog en lille smule til den tøre side.
  • Saucen var en lille smulie "svag", kunne godt have brugt noget syre. Fx sennep. Desuden skulle saucen have været sigtet. Se saucen billede 4.
  • Tilbehør, sæsongrønt:
    • Mos af persillerod, kartoffel og gulerod - Rigtig lækker og cremet, god smag og konsistens.
      • Fremgangsmåde: Mosen blev pisket med salt, peber og smør.
    • Syltede rødløg - Tilpas søde
      • Syltede løg varmes i lage bestående af 1/2 dl sukker, 1/2 dl eddike og 1/2 dl vand. Det er altid lige dele man bruger til denne slags syltning.
    • Sauterede gulerødder og rosenkål - Godt med bid, god smag. 
  • Gode råd: 
    • Anret det grønne mere forskellige, så det ikke ligger helt ens.
    • Mere grønt, mindre kartoffel.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar